De tandenborstel, gemeengoed vanaf 1938

Vandaag de dag gebruikt een groot deel van de wereldbevolking dagelijks een tandenborstel, maar in de jaren ’30 was het kleine borsteltje nog niet zo bekend. De allereerste tandenborstel stamt uit 1498, daarmee zou je nu je tanden niet meer willen poetsen.

  
Dat ook de tanden goed gepoetst moeten worden, wist men al heel lang. De manier waarop ontwikkelde en verfijnde zich steeds meer. Wat een geluk dat we inmiddels zulke ingenieuze tandenborstels hebben. Bovendien kunnen we kiezen uit een heel groot assortiment hand- en elektrische borstels, groottes, hardheden, kleuren en vormen. Het poetsen is één groot feest geworden met dank aan de uitvinding van de tandenborstel met synthetische haren in 1938.

“Het Amerikaanse chemiebedrijf Du Pont van Eleuthère Irénée du Pont ontwikkelde in de jaren dertig verschillende materialen zoals synthetisch rubber, polyester en nylon. In 1938 brachten zij de eerste tandenborstel met nylon haren op de markt. De tandenborstel werd gemakkelijk beschikbaar voor iedereen, groeide in populariteit en in de decennia erna volgden vele nieuwe types. Inmiddels is de tandenborstel niet meer weg te denken uit ieders badkamer.”

Bron citaat: IS Geschiedenis

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s