Politiek Den Haag

Vanmiddag hebben we heel cultureel gedaan. Met de kinderen naar het Mauritshuis om onder andere een glimp van ‘Rembrandt? De zaak Saul en David’ op te vangen. Zoonlief moest ik tegenhouden niet te snel door te lopen naar de volgende ruimte (“zó saai…”), dochterlief daardoor aanmanen niet te lang te blijven kijken (“mama, kijk die!”). Met haar ga ik nog wel een keer. Dat is het voordeel van een museumkaart en gratis toegang voor 0 – 18 jarigen.

Een uurtje later liepen we terug naar Centraal Station langs de rustige kant van het Plein. Ineens kwamen Mark Rutte en nog een paar belangrijke mannen in pak en met paraplu van rechts uit de Tweede Kamer lopen. We lachten even vriendelijk naar elkaar. Ook al is het de meest logische plaats om hem daar tegen te komen, het voelde best bijzonder. Voor mij dan, want de kinderen kennen hem amper. Als goede moeder heb ik hen uitgelegd dat hij “de belangrijkste man van Nederland is, op de koning na”.

Maar wie was de premier in de jaren dertig? Van 1929 tot 1933 was dat Charles Ruys de Beerenbrouck (zijn derde periode als premier van Nederland) van de Roomsch-Katholieke Staatspartij, van 1933 tot 1939 Hendrikus Colijn (zijn tweede tot en met vijfde periode) van de Anti-Revolutionaire Partij en van 1939 tot 1940 Dirk Jan de Geer (zijn laatste periode vanwege ontslag) van de Christelijk-Historische Unie. Met dank aan Wikipedia. In die tijd moest Europa de gevolgen van de eerste wereldoorlog verwerken. Het waren geen makkelijke tijden. De politieke en economische problemen waren groot. Denk aan de internationale economische crisis die van invloed was op de levensomstandigheden van velen.

En de kinderen? Zij zijn te jong om zich hierin te verdiepen en nemen genoegen met mijn woorden. Eenmaal thuis verdiepen zij zich in het koninkrijk van Arendelle en de prinsessen Elsa en Anna. De film Frozen blijft keer op keer spannend tot de laatste minuut.

elsa en anna

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s