Huizen van gemberkoek

Vandaag zijn we aan het bakken geslagen! Ouderwets gezellig in de tijd van “Heel Holland bakt”. Om in de stemming te blijven, hebben we huisjes gebakken, van gemberkoek. Het recept komt uit het boek “koekjes, biscuits & brownies” van Catherine Atkinson. 

Vanmorgen hebben we eerst het deeg gemaakt, dit moest een uurtje in de koelkast.

Vanmiddag zijn we begonnen met het uitrollen en snijden van het deeg. Hiervoor gebruikten we een stuk karton in de vorm van de huisjes. Heel handig om dit vooraf te maken. De raampjes sneden we eruit, voordat de huisjes de oven ingingen.

Een kwartier op 180 graden was lang genoeg. Terwijl de gebakken huisjes op een rooster lagen af te koelen, haalden we chocolade glazuur en versiersels op bij de supermarkt dichtbij. Daarna vermaakten de kinderen, vier deze middag, zich zeker een uur in het Haagse Bos. Even heerlijk klimmen, rennen en spelen in de speeltuin en ze hadden weer volop aandacht voor het versieren van de huisjes.

Hier zijn ze drie kwartier mee bezig geweest, ik deed natuurlijk heerlijk mee. Zo kon ook de jongste een eigen koekhuisje krijgen.

We hebben erg genoten van het maken van deze straat en genieten morgen dubbelop van deze lekkernijen.

Fijne zondag!

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s