De kip is eraf in de badkamer

Zo’n titel maakt je vast nieuwsgierig naar de inhoud van dit bericht. Wat doet de kip in de badkamer? Dat het bij ons af en toe op een kippenhok lijkt, betekent gelukkig niet dat we kippen in huis houden. Nee, het gaat hier om iets heel anders. Deze kip helpt bij het schilderen en voorkomt dat de verf op ongewenste plaatsen wordt gesmeerd. Wij trekken dit schilderstape zo snel mogelijk uit ons huis en de badkamer is sinds een paar dagen kip-vrij!

Kip tape

Kip FineLine tape Washi

Dat het verven van de lange radiator op de werkkamer een enorme klus was, kan je hier en hier lezen. Hoewel die in de badkamer een stuk korter is, was het opnieuw veel werk. Ik kan je hier niet motiveren om je radiatoren te gaan verven. Sorry, maar het is gewoon een rotklus. Schoonmaken, schuren, weer schoonmaken, menie op de roestplekken smeren, weer schuren en schoonmaken en dan de echte verf erop… je leest het al, het is nogal arbeidsintensief. Maar, als de menie er eenmaal op zit, wil je het liefst zo snel mogelijk doorgaan. Menie is namelijk bruin van kleur en dat staat natuurlijk niet op een witte radiator. Ook al is het doorbijten, het resultaat is ook deze keer prachtig! Een stralend witte retro radiator staat heel mooi bij de grote witte wandtegels en donkergrijze vloertegels. Wat ben ik blij dat het werk achter de rug is en we nu optimaal kunnen genieten van onze badkamer. De kip is eruit, eh… ik bedoel eraf en de badkamer is klaar. Die menie was bij deze radiator nodig, omdat hij een tijdje buiten op het balkon heeft gelegen. Geen aanrader, want roest en afbladderende oude verflagen veeg je niet zomaar even weg.

 

In de rest van het huis is de kip nog niet helemaal verdwenen. In de vriezer liggen nog wat poten en filetjes 😉 en verder plakt het nog langs vrijwel alle plinten op de vloer. Zo zie je maar, de minst leuke verfklusjes stellen we graag nog even uit. Overigens is onze oudste de tape ‘kip’ gaan noemen, omdat dit als merk op de binnenkant van de rol staat. Echte kip werkt uitstekend en is ook na een paar maanden vrij eenvoudig los te trekken. Lekker handig dus, zulke kip.

Wil je meer weten over de firma Kip, bekijk dan dit promotiefilmpje:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s