Hygge, leef én woon gezellig

Een heel hygge 2017!

De nieuwe trend die vanuit Denemarken is komen overwaaien is Hygge. Een Deens werkwoord dat ‘gezelligheid’ betekent. Het vraagt wat van je om het gezellig te maken en hebben met elkaar. Dát komt je dus niet aanwaaien…

Vandaag hebben we weer een paar kussens in huis gehaald voor onze hyggekrog: gezelligheid en warmte in de woonkamer of keuken met plaids en kussens. Tegelijk haak ik verder aan de deken waar ik al in 2014 (de CAL!) mee ben begonnen. Nog even en dan is het af!

Gisteren zag ik het boek liggen van Meik Wiking: Hygge. Ik heb het doorgebladerd, nog niet gekocht, maar het zet me wel aan het denken. Is ons huis hygge genoeg om het hygge te hebben? Nu we hier een jaar wonen, is de verbouwing wel achter de rug, het huis netjes in de verf van binnen en buiten, maar vraagt menig hoekje wat meer aandacht.

Het grootste aandachtspunt is de akoestiek in ons huis. Vooral in de woonkamer klinkt alles nog zo hard, de hal is een soort echoput. Niet echt hygge nog. We willen iets doen met de wanden, zoals behang van vilt of een groot wandkleed. En toch gordijnen? Best lastig om een goed plan te bedenken en uit te voeren, want dat kost gewoon veel meer tijd dan een verfje op de wand.

Heb je een goede tip om het in huis gezelliger te maken, let us know!

Goed artikel over Hygge: Heel Holland hyggt door Annemiek Leclaire in de NRC van 7 oktober 2016.

img_8634

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s